1512 sayılı noterlik kanunu

Noterlerin yapmaktan yasaklı olduğu işler nelerdir?

BİRİNCİ BÖLÜM Noterlerin Yükümlülükleri Noterlik görevi ile birleşmiyen ve noterlerin yapmaktan yasaklı oldukları işler: Madde 50 – Hiçbir hizmet ve görev noterlikle birleşemez; yargı mercilerinin vereceği işlerle, ilim ve hayır kuruluşları başkan ve üyelikleri, hakemlik, vasiyeti tenfiz memurluğu ayrıktır.

Noterler neye göre sıralanır?

Birinci, ikinci ve üçüncü sınıf noterlikler, Türkiye Noterler Birliğinin mütalaası alınarak Adalet Bakanlığınca sınıflandırılır. Bu sınıflandırmada, her noterliğin yetki çevresi içindeki nüfus, iş yoğunluğu ve noterlik geliri esas tutulur. Genellikle, aynı mahkemeye bağlı noterlikler aynı sınıftan sayılır.

Noterlik stajına kabul şartları nelerdir?

Staja kabul edilebilme şartları ise şu şekildedir: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 21 yaşını bitirmiş ve 40 yaşını doldurmamış olmak, Türk hukuk fakültelerinin birinden mezun olmak veya yabancı bir memleket hukuk fakültesinden mezun olup da, Türkiye hukuk fakülteleri programlarına göre noksan kalan derslerden …

Birinci sınıf noter nasıl olunur?

Noter olmak için öncelikle Hukuk Fakültesi'nin başarıyla tamamlanması gerekiyor. Sonrasında avukatlık stajının da başarıyla tamamlamak gerekiyor. Artık bu noktadan sonra isterseniz avukat da olabilirsiniz. Ancak ben noter olacağım diyorsanız Adalet Bakanlığı'ndan noterlik belgesi almanız gerekecektir.

Noterin hakları nelerdir?

12.1. Noterlerin Hakları

  • 12.1.1. Ücret Hakkı …
  • 12.1.2. Yıllık İzin Hakkı …
  • 12.1.3. …
  • 12.1.4. Hastalık İstirahati. …
  • 12.2.1. Noterlik Görevi ile Birleşmeyen ve Noterlerin Yapmaktan Yasaklı Oldukları İşler. …
  • 12.2.2. Noterlerin Çalışma Saatlerine Uyma Yükümlülüğü …
  • 12.2.3. Noterlerin Tatilde İş Yapmak Yasağı …
  • 12.2.4.

Noterin izin hakları nelerdir?

-Her yıl Ocak ayının ilk haftası 1512 sayılı Noterlik Kanununun 57/1 maddesinde belirtilen (“Noterlerin yıllık izin süresi, hizmeti 6 aydan 10 yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 30, daha fazla hizmeti olanlar için de 40 gündür.

Noter kaç yılda sıra gelir?

Noterlik belgesini nasıl ve kimler alabiliyor? – Hukuk fakültesinden mezun olup hakim-savcılık veya avukatlık stajını tamamlamış olanlar Adalet Bakanlığı'na başvurup noter belgesi alabiliyor. – Belge sahiplerine ne kadar süre sonra sıra gelebiliyor? – Ortalama 15 yılı buluyor.

About the Author

You may also like these