Asure gunu ne yapilmali

Aşure günü neler yapmak gerekir?

  • Aşûre günü oruç tutmak sünnettir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: (Aşûre günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur.) …
  • Sıla-i rahim yapmalı. Yani salih akrabayı ziyaret edip, hediye ile veya çeşitli yardım ile gönüllerini almalı. …
  • Sadaka vermek sünnettir, ibadettir. …
  • Çok selam vermeli.

Aug 18, 2021

Aşure günü neler olmuştur Diyanet?

Arapçada "on" anlamına gelen "aşara" kelimesinden türeyen Aşure Günü, hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk geliyor. Hadis kaynaklarına göre, Hazreti Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması ve Hazreti Musa'nın Kızıldeniz'den geçerek İsrailoğulları'nı Firavun'dan kurtarması hadiseleri de bugünde gerçekleşti.

Aşure ayının 10 günü ne yapılır?

Aşure gününde kuşluk vaktinde 2 rekat namaz kılınır. Her rekatta 1 Fatiha, 50 İhlas-ı Şerif okunur. Namazdan sonra 100 defa; "Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammedin ve Ademe ve Nuhın ve İbrahime ve Musa ve İsa vema beynehüm mine'n-nebiyyine ve'l-mürselin.

Aşure ayının ilk günü ne yapılır?

Ancak bugüne özgü başta oruç olmak üzere birçok nafile ibadet bulunmaktadır. Aşure gününe mahsus olmak üzere kuşluk vaktinde 2 rek'at namaz kılınır….İşte Aşûre günü yapılması iyi olan işler:

  • Aşûre günü oruç tutmak sünnettir. …
  • Sıla-i rahim yapmalı. …
  • Sadaka vermek sünnettir, ibadettir. …
  • Çok selam vermeli.

Aşure Günü dinde var mı?

Aşurenin İslâm tarihinde siyasi bir yönü de vardır. Hz. Hüseyin'in 10 Muharrem 61 (1 Ekim 680)'de Kerbelâ'da şehit edilmesinden sonra Şiîler için bu tarih önem kazanmış ve Hz. Hüseyin'in öcünü alma ahdinin tazelendiği bir matem günü olmuştur.

Aşure Günü ne alınmalı?

AŞURE GÜNÜ EVE NE ALINMALI? Temel olarak; su, buğday, arpa, nohut, fasulye, pirinç, toz şeker, ceviz, fındık, çam fıstığı, badem, kayısı, nar, susam, tarçın gibi kuruyemiş, meyve ve baharatların eklendiği aşure malzemelerinin eve alınmasının bereketi artıracağına inanılır.

Muharrem ayı ve önemi nedir?

Hicri takvime göre 1 Muharrem yılbaşı olarak kabul ediliyor. Şehrullahi'l-Muharrem olarak meşhur olan, yani Allah'ın ayı Muharrem olarak bilinen Muharrem ayı, İlahi bereket ve feyzin, Rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır.

About the Author

You may also like these