Evde sarımsak nasıl ekilir

Filizlenmis sarımsak nasil ekilir?

Sarımsakları toprağa gömerken filizlenen kısımlarının havaya bakmasını sağlayın ve birbirinden uzak konumlara yerleştirin. Topraktan 5 cm içeri girmesi yeterli olacaktır. Daha fazla derine inmemesine dikkat edebilirsiniz. Yatay saksı kullanacaksanız; her diş arasında 20 cm aralık olması tavsiye edilir.

Ekilen sarımsak kaç günde çıkar?

Ekilen sarımsağın kuyruk gelişmesini kısmak ve baş teşekkülünü güçlendirmek için, kuyruk saplarını devirmek iyi olur. Taze sarmısak ekildikten 1-2 ay sonra hasat edilebilir.

Sarımsak kaç günde bir sulanır?

Sonrasında saksıyı evin en güneşli olan yerine yerleştirmek gerekir. Ancak bu süreçte fazla su sarımsakları çürütebileceğinden dolayı haftada 1 veya 2 kez sulama yapılması gerekir.

Sarımsak sulanır mı?

Gerektiğinde bitkileri sula. Yeni ekilen sarımsak, köklerinin gelişmesine yardımcı olmak için nemli tutulmalıdır. Ancak suyu fazla kaçırma, çünkü soğuk aylarda çok sulanırsa sarımsak iyi yetişmez veya hatta çürüyebilir. Yağmur yağmadıysa haftada bir kez iyice sula.

Sarımsak Filizlenirse ne olur?

Sarımsaklar, uzun süre kullanılmaması sonucunda filizlenir. Ve bizde bunun zararlı olabileceğini düşünürüz fakat son yapılan araştırmalar bu fikrin yanlış olduğunu açığa çıkardı. Sarımsağı değerli kılan antioksidan özelliği, sarımsak filizlendiğinde daha da artmış oluyor.

Filizlenen sarımsak nasıl saklanır?

Sap kısımlarından her bir sarımsak dalını birbirine örerek tıpkı görseldeki gibi bir görüntü elde etmelisiniz. Ördüğünüz bu sarımsak demetlerinin filizlenmemesi ve bozulmaması için mutlaka karanlık bir yerde, nemden ve sıcaklıktan uzak serin alanlarda muhafaza etmelisiniz.

Sarımsak ne kadar sürede yetişir?

Taze sarımsaklar ekildikten ortalama 1-2 ay sonra hasat edilmeye başlanır. Kuru sarımsakları ise 4-5li olacak şekilde saplarından örerek ve ipe asarak serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Sarımsakları kısa sürede yetiştirmek için toprak, sulama, saksı, güneş ışığı gibi etmenlere dikkat etmeniz gerekir.

About the Author

You may also like these