Ispanak besin değeri

1 Porsiyon (Orta) Ispanak Yemeği 133,20 kaloridir. Ispanak Yemeği içeriğinde 10,00 Karbonhidrat(g), 4,46 Protein(g), 8,12 yağ(g), 4,19 lif(g), 294,58 Sodyum(mg), 918,55 potasyum(mg), 174,07 Kalsiyum(mg), 1008,13 A Vitamini(ui), 72,54 C Vitamini(mg), 5,54 ve Demir barındırır. Ispanak Yemeği kalorisi ve besin değerleri

100 gr ıspanakta ne kadar protein var?

Ispanak Besin Değeri Hem bu sayede sadece demirden yana değil lif ve vitaminler açısından da ne kadar besleyici olduğunu yakından incelemiş olacağız. 100 gram ıspanak besin değeri şöyledir: Karbonhidrat: 0,55 g. Protein: 2,52 g. Yağ: 0,3 g.

Ispanak protein mi karbonhidrat mı?

Ispanağın miktarı arttığında ise kalori de artmaktadır. 200 gramlık ıspanak içerisinde karbonhidrat, g protein ve yağ bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan proteinler ıspanağı daha sağlıklı bir hale getirmektedir.

Ispanakta hangi besin içerikleri vardır?

100 g ıspanakta aşağıdakiler bulunur:

  • Su: 91.4 g.
  • Enerji: 23 kcal.
  • Protein: 2.86 g.
  • Toplam yağ: 0,39 g.
  • Karbonhidrat: 3.63 g.
  • Lif: 2.2 g.
  • Toplam şeker: 0.42 g.
  • Kalsiyum: 99 mg.

Ispanak karbonhidrat midir?

Ispanak, birçok lif ve mineral açısından zengin bir besindir. … Ispanak miktarı arttıkça kalori de artar. 200 gram ıspanak karbonhidrat,% 67 protein ve% 20 yağ içerir. Protein içeriği ıspanağı daha sağlıklı kılar.

100 gr dana etinde ne kadar karbonhidrat var?

Kalori Bilgisi

Besin Değeri100 gramda% Günlük Değer *
Kalori251 kcal% 12.6
Karbonhidrat0.0 g% 0.0
Lif0.0 g% 0.0
Protein18.2 g% 36.5

Borani kaç kalori?

Bu yemeğin 100 gramı 96.9 kalori ihtiva eder. 1 porsiyonu ise 190.9 gram olup 185.1 kalori içermektedir. Bu yemek Demir, A Vitamini, C Vitamini yönünden zengindir.

Ispanak ne grubuna girer?

Ispanak (Spinacia oleracea) Amaranthaceae familyasına ait, tek yıllık bir bitkidir. Ispanak yeşil ve vitamin içeriği zengin olan yaprakları için yetiştirilir. İnsanlar bu yaprakları salata ve yemeklerde kullanmayı severler. Ispanak yapraklarını çiğ ya da haşlanmış olarakta tüketebiliriz.

About the Author

You may also like these