Kira kontratı işyeri

Işyeri kira kontratı kaç yıl yapılır?

Peki, mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesi en fazla kaç yıl olur? Kiracılık mevzuatı gereğince kiralama süresinde herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Kira sözleşmesi 6 aylık, 1 yıllık olabileceği gibi 10 yıllık da olabiliyor. MADDE 300- Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.

Kira kontratı nasıl alınır?

Kira kontratı nereden alınır? Kira sözleşmesi, kırtasiyeden temin edilebiliyor. İsteyenler söz konusu kira kontratını noter huzurunda da imzalayabiliyor. Noter huzurunda imzalamak, ileride yaşanabilecek sorunların önüne daha çabuk geçmesi açısından daha çok tercih ediliyor.

Kira sözleşmesini kim yapar?

Mülk sahibi ve kiracının TC kimlik numarası, adı ve soyadı gibi bilgiler kira sözleşmesinde yer almalıdır. Kiralanan mülkün bulunduğu adres, kat ve daire numarası, sözleşmede açık bir şekilde geçmelidir. Sözleşmenin her sayfası kiracı ve mülk sahibi tarafından imzalanmalıdır.

Işyeri kira sözleşmesi nedir?

Kanunda kira sözleşmesi, “kiraya verilen bir şeyin kullanılması ile birlikte, kiracının kira ödeme yükümlülüğünü üzerine aldığı sözleşme” olarak ifade edilmektedir. İşyeri kira sözleşmesinde ise ofis, ticarethane, dükkân, mağaza fark etmeksizin kiralanan her taşınmaz mal için kira sözleşmesi yapılmaktadır.

Işyeri kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

İşyeri kira sözleşmesi feshi bildirim yoluyla yapılabildiği gibi, dava yoluyla da yapılabiliyor. Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde, kiracı her zaman, kiraya veren ise kiranın başlangıcından on yıl geçtikten sonra, genel hükümlere göre fesih bildirimiyle sözleşmeyi sona erdirebilirler.

Işyeri kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Geçen yılın aynı oranına göre: Yİ-ÜFE ya da TÜFE üzerinden geçen yılın aynı ayına göre değişim oranı baz alınarak kira artışı hesaplanır. 12 aylık ortalama: 12 aylık TÜFE ve Yİ-ÜFE aylık ortalaması toplanır ve 2'ye bölünür. Kira artışı, çıkan sonuç üzerinden hesaplanır.

Kira sözleşmesi olduğu halde ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Sözleşme bitmeden kiracının çıkarılması söz konusu olamaz. Ev sahibinin bunu yapabilmesi için haklı nedenleri olmalı. Ev sahibi kafasına göre kiracıyı çıkaramaz. Bu nedenler başında kira borcunu ödemediği için temerrüde düşürülmesi ve sonrasında tahliye davası açılması geliyor.

About the Author

You may also like these