Lahana kavurması nasıl yapılır

Beyaz lahana Kavurmasi nasıl yapılır?

Lahana Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı güzelce yıkayın ve ince ince kesin.
  2. Soğanı da küp küp doğrayın ve genişçe bir tavanın içerisine alın. …
  3. Soğanlar kavrulunca üzerine doğradığınız lahanaları azar azar ilave edin. …
  4. Kalan zeytinyağını da üzerine gezdirerek birkaç dakika daha kavurun.

Haşlanmış lahana kavurması nasıl yapılır?

Lahana Kavurması Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı güzelce temizleyip ince ince doğruyoruz. Soğanları küp küp doğrayın.
  2. Pilav tenceresi gibi bir tencerenin içine zeytinyağınızı koyun. Soğanlarıve sarımsakları kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. İçine salçayı ekleyip karıştırın. …
  4. Sarımsaklı yoğurt ve maydanoz çok yakışır.

Lahana Kavurmasinin yanina ne gider?

Kapuska Yemeği Yanına Ne Gider?

  • Kapuska yemeğinizin yanında, bulgur pilavı yapabilirsiniz.
  • Makarnayı da kapuska yemeği ile birlikte tercih edebilirsiniz.
  • Kapuska yemeğinizin yanına, çorba olarak yayla çorbası yapabilirsiniz.
  • Turşu da bu yemeğin yanına çok yakışacaktır.

Yumurtalı lahana kavurması nasıl yapılır?

Tavada zeytinyağını ısıtın, lahanayı ekleyin ve karıştırarak yumurtaları dökün. Karıştırmaya devam edin ki yumurtadan omlet gibi parçaları kalmasın. Yaklaşık 10 dakika sürer. Sonunda yeşillikleri ekleyin, karıştırın ve ateşi kapatıp kapağın altında 3 dakika bekletin.

Kapuska Kavurmasi nasil yapilir?

Havuç rendelenir ve tenceremize yağ koyulup salça çeşni kavrulur 1-2 dk sonrasında lahana ve havuç eklenir kavrulur. Lahana suyunu salıp çekene kadar kavrulur sonrasında sıcak su ve pirinçlerimizi ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. Lahana yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Lahana saplarıyla ne yapılır?

Kara Lahana Sapı Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lahana saplarını yıkayıp kaynayan suda bir kaç dk haşlayıp süzelim.
  2. Tenceremize yemeklik doğradığımız soğan, sarımsak, kapya biber ve yağı alarak soteleyelim.
  3. Üzerine salça ve baharatı ilave ederek bir iki dk karıştıralım.
  4. Haşladığımız lahana sapını ekleyerek kavuralım.

Lahana Kavurması kaç dakikada pişer?

Daha sonra tencereye doğranmış beyaz lahanayı, damak tadınıza göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber koyun. Son olarak lahananın üzerine 2-3 su bardağı sıcak su döküp, karıştırın. Ardından yemeği kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateş üzerinde lahanalar güzelce yumuşayana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

About the Author

You may also like these