Milli ve manevi değerlerimiz nelerdir

Milli ve Manevi Değerler; Toplumun geleceğine yön veren; din, dil, tarih, kültür, örf- adet, gelenek ve göreneklerdir. Bir milletin değerler yargısı onun kendi kimliğini ortaya koyan hususlardır. … Çünkü bu değerler, milletlerin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaşamalarını sağlamaktadır.

Milli manevi değerlerimiz nelerdir?

Manevi Değerler

  • Gelenekler.
  • Örf ve Adetler.
  • İnançlar.
  • Duygu, Düşünce ve Davranışlar.

Jan 12, 2021

Milli değerlerimiz nelerdir?

en özet şekilde sıralarsak;1) El sanatlarımız 2) Tarihimiz 3) Dilimiz 4) Dinimiz 5) Bayrağımız, vatanımız, ülkemizin sınırları, 6) Örf ve adetlerimiz, 7) Milli sporcularımız, yazarlarımız, sanatçılarımız, politikacılarımız, 8) Birlik, beraberlik içinde kutladığımız milli ve dini bayramlarımız.

Yaşayan değerlerimiz nelerdir?

Bu değerler; mutluluk, dürüstlük, alçakgönüllülük, işbirliği, özgürlük, sevgi, barış, saygı, sorumluluk, sadelik, hoşgörü, birlik olarak belirlenmiştir.

Milli ve manevi nedir?

Millî birlik; bütünlük, milletin ortak yolu ve ideali etrafında birleşmektir. Manevî: Mana deyince akıl ve kalp anlaşılmaktadır. manevîyat: İç dünya, inançla ilgili, yürek, moral gücü anlamlarına gelir. Örf, adet ve gelenekler toplumlara moral gücü verir, manevî değerler toplumların sosyal yaşantılarını belirler.

Manevi değerler ne demek?

Manevî değerler, bir sosyal grubun mensuplarının, sırf başkaları tarafından tasdik edildiği için değil, kendi idrak ve anlayışıyla doğruluğunu tasdik ettikleri için, anlaşma hâlinde oldukları ve sübjektif olarak da değer takdir ettikleri kıymet hükümleridir.

Türk Milletine ait olan değerler nelerdir?

Katılanların Türkiye'de görmek istedikleri değerlerde ilk on sırayı adalet, ahlak, güven, saygı, huzur, eşitlik, refah, dürüstlük, aile ve çevre bilinci alıyor. Buradaki 10 değerin 6'sının kişisel değerlerle aynı olduğu görülüyor: Adalet, ahlak, güven, saygı, dürüstlük ve aile.

Toplumsal değerler nelerdir?

Toplumsal değerler olarak zikredilebilecek olan, sevgi-saygı, hoşgörü, özgürlük, adalet-eşitlik, kardeşlik, yardımlaşma, doğruluk, çalışkanlık, misafirperverlik, şefkat ve merhamet sahibi olmak ve kültürel mirasa sahip çıkmak yeni nesillere ulaştırılması gereken önemli değerlerdendir.

About the Author

You may also like these