Peynirli höşmerim tarifi

Inek peynirinden höşmerim nasıl yapılır?

Höşmerim Tarifi Koyun veya inek peyniri mayalanır, suyundan süzülür, irmik ve şeker karıştırılarak üç saat kadar hafif ateşte iyice karıştırılır. Belli bir koyuluk ve kıvama geldiğinde ateş söndürülüp soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra oluşan altın sarısı höşmerim tatlısı servis edilir.

Lorlu höşmerim nasıl yapılır?

Hoşmerim Tarifi Hazırlanışı

  1. Yağı ve unu geniş bir tavaya (derin vok tavası kullanmanızı öneririm) koyup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak en az 5 dakika kavurun. …
  2. Üzerine hemen lor peynirini, yumurta sarısını ve tozşekeri ilave edin. …
  3. O zaman tatlıyı ocaktan alın ve servis tabağına aktarın.

Kolay höşmerim tatlısı nasıl yapılır?

İşte, kolay ve pratik höşmerim tatlısı yapımı… Yağlı tuzsuz taze peyniri, kabartma tozunu ve yumurta sarısını kısık ateşte yağı çıkıp bal rengi alana kadar pişirin. Kıvama geldikten sonra irmik, un ve toz şeker ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. Höşmerimin sarı olması için çok az safran koyabilirsiniz.

Höşmerim peynir helvası aynı mı?

Malzemeleri ve yapımı konusunda pek çok farklılık ve aynı zamanda yanlış bilgi olan bir tatlı aynı zamanda peynir helvası. Hakkında yanlış bilinen şeylerden biri de Balıkesir höşmerimi ile aynı ya da çok benzer olması. Aslında taze peynirden yapılıyor olmaları dışında bir benzerlikleri yok.

Höşmerim nasıl servis edilir?

Toz şeker ve irmik karışımıyla birlikte yumurta sarısını da ekledikten sonra tencereyi ocağa alın. Tatlı karışımını kısık ateşte kaynatmaya başlayın. Dibinin tutmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Göz göz olup koyulaşan peynir tatlısını servis tabaklarına alıp soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.

Höşmerim nerededir?

Höşmerim ya da Hoşmerim, Marmara başta olmak üzere Ege, İç Anadolu bölgelerinde üretilen bir çeşit irmik helvası. Bazı illerde irmik yerine un konulur ve un helvasına höşmerim denilmektedir. Balıkesir ve Bursa başta olmak üzere, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve İzmit tatlının en çok yapıldığı illerdir.

Höşmerim sıcak mı yenir soğuk mu?

Hazırladığınız höşmerim tatlısını ılık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

About the Author

You may also like these