Temyiz başvuru süresi

Temyiz süresi, istinaf mahkemesi kararının tefhimi veya tebliğinden itibaren 15 gündür (CMK 291/1).Temyiz süresinin hesaplanmasında kararın verildiği gün hesaba katılmaz, son gün tatile denk gelirse sonraki ilk iş günü temyiz süresinin son günü olarak kabul edilir.

Temyiz başvurusunda temyize başvuru süresi ne kadardır?

Temyize başvuru süresi 2 hafta olsa da mahkeme çeşidine göre temyiz başvuru süreleri değişir. Örneğin, iş mahkemeleri için 8 gün, disiplin mahkemeleri için 3 gün, sulh hukuk mahkemesi için 8 gün, idari yargı mahkemeleri içinse 30 gün gibi.

Temyiz başvurusu kaç gündür?

Temyiz süresi, istinaf mahkemesi kararının sanığa veya varsa ceza avukatının tefhiminden (yüzüne karşı kararın okunması) veya tebliğinden itibaren 15 gündür. Bu sürecin son günü tatil gününe denk gelme durumunda bir sonraki iş günü beklenir.

Temyize cevap süresi kaç gün?

YARGILAMADA SÜRELER

İŞLEMMAHKEME / SÜRE
İstinafa Cevapİki haftaOtuz gün
Temyizİki hafta*Otuz gün
Temyize Cevapİki haftaOtuz gün
İstinaf veya Temyiz Dilekçesinin Reddi Kararına Karşı İstinaf veya Temyiz BaşvurusuBir haftaBir hafta

Temyiz başvurusu nedir?

İstinaf mahkemesinin vermiş olduğu karara karşı olarak hükümlerinin yeniden incelenmesi için yapılan kanun yoluna temyiz denir. … Taraflar başvurusunu gerçekleştirmeleri ardından istinaf mahkemesi kararının değiştirilmesinin veya bozulmasının talebinde bulunurlar.

Istinaf mahkemesine kaç günde Başvurulur?

İstinaf başvurusu, kararı veren ilk derece mahkemesine yazılı olarak verilen istinaf (itiraz) dilekçesi ile yapılır. İstinaf başvurusu süresi 2 haftadır ve bu süre ilk derece mahkemesi kararının muhataba tebliğ ile başlar (tefhim ile başladığı iş davası, ceza davaları gibi istisnaî haller vardır).

Temyiz kesinlik sınırı hangi tarihe göre belirlenir?

TEMYİZ EDİLEN KARARIN KARAR TARİHİ İTİBARİYLE KESİNLİK SINIRININ DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR. TEMYİZ EDİLEN KARARIN KARAR TARİHİ İTİBARİYLE KESİNLİK SINIRININ DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR. ÖZET: Temyiz edilen bölüm karar tarihi itibariyle kesinlik sınırı altında kalmaktadır. Bu durumda tarafların temyiz hakkı bulunmamaktadır.

Hangi davalar temyize gider?

Yargıtay'ın bozma kararı üzerine, dosya kendisine gönderilen bölge adliye mahkemesi (istinaf mahkemesi) veya ilk derece mahkemesi direnme kararı verdiğinde, direnme kararlarına karşı da doğrudan temyiz yoluna gidilir.

About the Author

You may also like these