Tezsiz yüksek lisans için ortalama kaç olmalı

2 ortalama ile % 60'ının tezsiz yüksek lisans programına kabul edilirsiniz. 4 üzerinden 3 ve üzeri ortalamanız varsa %99'unun tezsiz yüksek lisans programına kabul edilebilirsiniz.

Yüksek lisans not ortalaması kaç olmalı?

Yüksek lisans not ortalaması şartı üniversiteye göre değişiklik göstermekle birlikte, en azından 4.00 üzerinden 2.00 olmalıdır. Yüksek lisans eğitimine kabul edilebilmek için, lisans mezuniyet puanının 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.

Hemşirelik yüksek lisans için not ortalaması kaç olmalı?

Okul not ortalamanız yüksek lisansa kabul için oldukça önemlidir. Çünkü çoğu üniversitede 2.50'nin altında bir ortalamayla mezun olmuş kişiler yüksek lisansa başvuramazlar. Kural gereği ortalamanızın en az 2.50 olması gerekir.

Kac ortalama ile yüksek lisans icin?

Yüksek lisans programlarına başvuran adayların lisans not ortalamalarının 100 üzerinden en az 65; doktora/sanatta yeterlik programlarına başvuranların ise lisans not ortalamalarının en az 65, yüksek lisans not ortalamalarının en az 75 olması gerekir.

ALES için diploma notu kaç olmalı?

2021 ALES kılavuzunda şu bilgiler bulunuyor; puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebilir), lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekmektedir.

Istanbul Üniversitesi yüksek lisans için kaç puan istiyor?

“(4) Tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarında başarı notu, 100 puan üzerinden en az 65 puan; doktora ve sanatta yeterlik programlarında ise 100 puan üzerinden en az 75 puandır. 100 tam puan üzerinden yapılan değerlendirmede küsuratlı notlar en yakın tam sayıya yuvarlanır.

Yüksek lisansta diploma notu yüzde kaç etkili?

Lisans not ortalaması 100 üzerinden değerlendirilip yüksek lisansa girişte % 40 – 60 oranında değerlendirilmektedir. Lisans ortalaması 4 üzerinden hesaplanan diplomalar için 100'lük sistemde hesap istenmektedir.

Hemşire hangi alanlarda yüksek lisans yapabilir?

Bunlar, Hemşirelikte Yönetim, Hemşirelik Esasları, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Psikiyatri Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Onkoloji Hemşireliği ve İş Sağlığı Hemşireliği'dir.

About the Author

You may also like these