Şatoks meyvesinin faydaları

Kabızlığı giderir, mide ve ciğerlerin hararetini keser, mide ve kalbi güçlendirir, kalp çarpıntısını giderir, sıtmaya iyi gelir. Ağaç kavununu ya da yaprağını koklamak baş ağrısını geçirir, ferahlatır.Mar 12, 2015

Şadok meyvesi nasıl yenir?

Kendisini doğrudan taze taze bir meyve gibi yiyebilirsiniz. Çok kalın bir kabuğu olduğu için keskin bir bıçak yardımıyla kesmeyi ihmal etmeyin. Tadının nasıl olduğuna gelince, tadı greyfurtu andırıyor, damakta biraz ekşimsi ve acımsı tatlar bırakıyor desek yanlış olmaz.

Şadok ne işe yarar?

Şadok Faydaları Safradan kaynaklanan kusmayı önlemeye yardımcı olur. Kabızlığı gidererek mide ve ciğerlere yardımcı olur, kalbi güçlendirir, kalp çarpıntısını giderir, sıtmaya iyi gelir. · Şadok kabuğu ya da yaprağını koklamak baş ağrısını geçirir ve ferahlatır.

Ağaç kavunu neye iyi gelir?

Safrayı yok eder, safradan kaynaklanan kusmayı önler. Kabızlığı giderir, mide ve ciğerlerin hararetini keser. Mide ve kalbi kuvvetlendirir, kalp çarpıntısını giderir. Sıtmaya iyi gelir.

Pomelo ağacı kaç yılda meyve verir?

Ağaç kavunu yavaş büyüyen bir ağaçtır. 3 yaşına geldiğinde meyve vermeye başlar.

Ağaç kavunu nasıl yenir?

Temizlenen ağaç kavunu meyvesi dilimlenerek tüketilebilir. Ağaç meyvesi bazı bölgelerde kurutularak da tüketilir. Kurutulmuş ağaç kavunu meyvesi, hoş bir kokuya sahip olduğundan pasta ve kek yapımında da sıklıkla kullanılır. Birçok meyveden reçel elde edilebildiği gibi ağaç kavunu reçeli de sevilerek tüketilir.

Şadok reçeli tarifi nasıl yapılır?

Pişirme tencerenize su,şeker ve bir çimdik şadok rende artığını alın.Isıtarak şekeri eritin,karışımınız kaynamaya yakın kürdanla sabitlediğiniz kabukları tencereye alın. 20-25 dk şıranız suyu çekinceye kadar pişirin.Ateşten almaya yakın limon suyunu ekleyin.

Şadok nasıl bir meyve?

Pomelo veya Şadok olarak bilinen ve Türkçe'de Ağaç Kavunu olarak adlandırılmış olan bu meyve aslında güney doğu asya kökenli bir meyvedir. … Şadok meyvesi az sulu bir narenciyedir. Kalın kabuklara ve kalın meyve zarına sahiptir. Kalın kabukları ve ardından meyve zarı soyularak içerisindeki pembe meyve kısmı yenir.

About the Author

You may also like these